In memoriam Nicolae Mititelu – ”Doki”

Aflăm cu întârziere că în această iarnă ne-a părăsit dr. Nicolae Mititelu-Trifunov.

Născut la 20 iulie 1943, în Pocola, localitate bihoreană de lângă plaiul de vis al Beiușului, a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Timișoara în 1970. Apoi, vreme de 32 ani, din 1976 până în 2008, a fost medic la dispensarul din Deta, fiind numit chiar Cetățean de onoare al orașului Deta.

Nicolae Mititelu a fost medicul Fortunei Covaci în întreaga perioada de existență la vârf a clubului, 2007-2010. Om deosebit de cald și de plăcut, mereu cu zâmbetul pe buze și alură de actor de film clasic american – mereu îți dădea senzația că și Greta Garbo trebuie să fie pe aproape -, a iubit enorm fotbalul și, în general, sportul.

A însoțit Fortuna Covaci în toate deplasările ei. A slujit-o cu profesionalism și pasiune. Povești cu ”Doki” sau ”dom’ doctor”, cum îi spuneam noi, avem o sută. Suntem prea triști să le vi le spunem acum. Le veți putea citi mai încolo, într-o carte-eveniment despre istoria Fortunei Covaci.

Ne-am auzit ultima dată, la telefon, prin octombrie…

În toate fotografiile de grup ale echipei care a fost supranumită ”Dacii liberi”, fiind reprezentanta celei mai mici localități, satul Covaci, care a evoluat vreodată în liga secundă a fotbalului românesc, doctorul Mititelu apare al doilea din stânga, în rândul din mijloc. Doar în prima nu apare deloc.

Dumnezeu să te odihnească, dom’ doctor.

Comments are closed.